В Україні вирощують сільськогосподарські культури, які вирощують на дачних ділянках. Щоб отримати багатий і здоровий урожай, необхідно знати, коли правильно саджати його враховувати різні фактори, такі як сорт, погодні умови та місячний календар.

Докладніше про це інформує сайт Факти та коментарі.

В ідеальних умовах картоплю можна садити після настання заморозків і за стійкої погоди, коли температура відчувається мінімум +7°. Для цього температури вдень повинна бути не менше +10-12 °, а вночі - не менше +5 °. Якщо така погода збережеться протягом тижня, можна розпочати посадку картоплі.

Ранню картоплю зазвичай садять наприкінці квітня або на початку травня, урожай зростає до початку або середини липня. Середньостиглий сорт можна висаджувати у середині чи другій половині травня, а збирати врожай можна у серпні.

Картопля відмінно росте разом із рослинами, що належать до сімейства бобових, які можуть бути посаджені поряд. Коренева система бобових культур збагачує ґрунт азотом, необхідним для картоплі.

Найкраще для міжрядь картоплі підходить кущова квасоля. Горохову та стручкову квасолю можна садити тільки в тому випадку, якщо не планується обробляти кущі картоплі отрутами від шкідників. Не рекомендується вирощувати боби в міжряддях картоплі, оскільки вони конкуруватимуть за поживні речовини.

Картопля може добре рости разом з капустою, якщо міжряддя досить широке, щоб капуста отримувала достатню кількість світла. Редиска добре росте в міжряддях картоплі, але рідко вимагає вивчення міжрядь, так як забирається до того, як бадилля картоплі стає дуже високою.

Крім того, цибуля та часник можуть бути вирощені в міжряддях картоплі завдяки виділенню фітонцидів, які не шкодять любителям. Буряк і картопля також добре поєднуються між собою, і морква може бути вирощена в міжряддях, але лише у разі достатньої ймовірності виникнення між рядами для забезпечення необхідної кількості світла.

І, нарешті, зелень, така як кріп, шпинат або салат, відмінно підходить для вирощування в міжряддях картоплі, а кукурудза може бути висаджена в міжряддях, якщо очікується, що грядки з посадками будуть суворо дотримуватися в північно-південному регіоні для отримання достатньої кількості світла. , і міжряддя мають бути достатніми для спостережень.

Читайте також:

Старовинний секрет урожаю: навіщо надрізати картоплю перед посадкою

Діди додавали цей засіб у кожну лунку: старовинний секрет багатого врожаю картоплі

Розміром з два кулаки: як треба садити картоплю, щоб плоди були дуже великими. Старовинний секрет