Мало хто знає, але у 2015 році Південноафриканська республіка проігнорувала ордер на арешт колишнього президента Судану Омара аль-Башира. Таким чином у 2016 році ПАР мала намір вийти з Міжнародного кримінального суду. Здається історія повторюється, але уже через президента Росії Володимира Путіна.

Так, 25 квітня 2023 року на пресконференції з президентом Фінляндії президент ПАР Сиріл Рамафоса заявив, що керівна партія вирішила, що ПАР повинна вийти з Міжнародного кримінального суду.

Ще б пак, у ПАР у серпні має відбутися саміт БРІКС. На ньому, як очікується, може виступити президент росії володимир путін, міжнародний ордер, на арешт якого раніше видав Міжнародний кримінальний суд.

Не пройшло і доби, як в офісі президента ПАР Сиріла Рамафоси спростували цю заяву. Так, адміністрація президента ПАР оголосила, що політик, "на жаль, помилково заявив" про плани правлячої партії Африканський національний конгрес (АНК) вийти з МКС через його "несправедливе ставлення до деяких країн".

Про це йдеться у заяві на сайті президента ПАР.

"Хочемо пояснити, що ПАР залишається підписантом Римського статуту і продовжить виступати за рівне й послідовне застосування міжнародного права… Надаємо це роз’яснення після помилки у коментарі під час брифінгу правлячої партії АНК щодо статусу ПАР у МКС. На жаль, президент помилково висловив схожу позицію сьогодні під час брифінгу", – йдеться у заяві.

Читайте також:

26 квітня православні відзначають церковне свято на честь мучениці Фомаїди Ціломудерної. Їй моляться про звільнення від хтивості та прощення блудних гріхів.

Бойфренд Ані Лорак Ісаак Віжрак поділився з передплатниками у соцмережах фотографією зі своєю дочкою у її день народження

43-річна Єфросиніна вперше висловилася про свої президентські амбіції