У той час, як Путін витрачає мільярди доларів на спробу знищити незалежну Україну, у нього під носом природні пожежі знищують гектари лісу та сотні житлових будинків у Росії.

Так стало відомо, що в одному з селищ РФ у Свердловській області лише за одну ніч близько тисячі людей залишилися без даху над головою.

Близько 180 будівель згоріли за останню добу внаслідок шести великих пожеж у Свердловській області, від вогню вдалося відстояти понад 1,2 тисячі житлових будинків, повідомляє регіональний главк МНС.

Там також додали, що згоріло 32 нежитлові будинки, вісім дачних будинків, дві господарські будівлі, магазин і покрівля одного багатоквартирного житлового будинку.

"На території області діяло шість великих техногенних пожеж. Завдяки зусиллям вогнеборців вдалося відстояти від вогню понад 1200 житлових будинків у населених пунктах Таєжний та Сосьва. При цьому внаслідок пожеж вогнем було знищено 178 будівель, у тому числі 134 житлові будинки", - йдеться у повідомленні. повідомленні.

Зазначимо, що швидкому поширенню вогню сприяла велика кількість сухої рослинності, пориви вітру 20 метрів за секунду, а також віддалення вододжерел. Ще б пак, для подачі води до місця гасіння вогнеборцям довелося прокладати магістральні лінії від річки Сосьва загальною довжиною 2 км.

Якщо вірити інформації від МНС Росії, то всього до гасіння пожеж залучалося понад 380 осіб та 112 одиниць техніки, з них від МНС Росії – 219 осіб та 50 одиниць техніки, зокрема вертоліт Мі-8 МНС Росії, який скоїв 20 сливів .

Станом на ранок 26 квітня у населених пунктах Сосьва, Таєжний, Вісім, Прогрес та Неустроєва пожежі локалізовані, там продовжуються роботи з ліквідації загорянь.

Оперативна група на чолі із заступником міністра МНС Росії Іллею Денисовим прибула до Свердловської області для координації робіт з гасіння та надання допомоги постраждалим мешканцям.

Читайте також:

У США вже розповіли, що буде після ударів ЗСУ Кримським мостом

Потужний удар по Путіну: ще одна країна ЄС зробила сюрприз Кремлю. Такого ще не було

"Робитимемо шаурму": друг Путіна розповів, як боротися з бродячими собаками