Стало відомо, що в аеропорту Торонто поліція шукає контейнер із золотом на 20 млн канадських доларів. Якщо факт крадіжки підтвердиться, це стане одним із найбільших пограбувань в історії Канади.

У 2019 році світ був шокований зухвалим пограбуванням, яке сталося у вантажному терміналі міжнародного аеропорту Сан-Паулу у Бразилії. Тоді кілька озброєних людей викрали 750 кілограмів золота та інших дорогоцінних металів на суму приблизно 40 мільйонів доларів США.

І ось не менш суттєва крадіжка сталася в міжнародному аеропорту Торонто Пірсон, який використовується як перевалочний пункт для золота, здобутого у провінції Онтаріо.

За даними влади, 17 квітня з вантажного депо аеропорту зник авіаційний контейнер із золотом та іншими цінностями на суму 20 млн канадських доларів (близько 15 млн доларів США), який прибув туди напередодні ввечері.

При цьому керівництво аеропорту поспішило відзначити, що викрадачі, якщо такі були, не проникли в сам аеропорт, але могли отримати доступ до депо, яке здано в оренду третій стороні, доступне для публіки і не є частиною периметра безпеки аеропорту.

Якщо факт викрадення підтвердиться, то це буде один із найбільших нальотів в історії Канади, поряд із Великим канадським викраденням кленового сиропу, коли зі сховища у Квебеку було вкрадено 3 тис. тонн цього солодкого продукту майже на таку саму суму.

У поліції зазначили, що крадіжка цінностей з аеропорту - випадок рідкісний та явно відокремлений. Так, на прес-конференції, влаштованій у четвер прямо в аеропорту, Стівен Дуйвестин, інспектор регіональної поліції Піла, у веденні якої знаходиться аеропорт Торонто, повідомив, що в авіаційному контейнері, що зник, крім золота знаходилися й інші цінності.

Цікаво, що влада тримає в суворому секреті авіакомпанію, яка перевозила цей контейнер, а також інформацію, звідки прибув вантаж і куди він мав потрапити.

"Наша мета - розкрити це викрадення, але в деталі я вдаватися не можу", - заявив журналістам Дуйвестін, наголосивши, що викрадення вантажу зовсім не означає, що пасажирам аеропорту щось могло загрожувати.

Читайте також:

Не любить спідню білизну: донька Віри Брежнєвої показала, як пустує на природі

Готуйтеся до великого успіху: названо 6 знаків Зодіаку, яким пощастить на вихідних

Щось уже починається: за загадкових обставин не стало друга Лукашенка