Стало відомо, що в селі Попільня на Житомирщині парафіянка місцевої церкви УПЦ МП знівечила імпровізований меморіал дітям, які загинули від рук російських загарбників. Вона заявила, що згадкам про російські злочини проти українського народу "не місце біля російської церкви" і видала, що Росія "дуже потужна".

Відповідний ролик, який зняли обурені люди, виклала на своїй сторінці у мережі Facebook Територіальна оборона Попільнянської громади.

У повідомленні сказано, що банер на огорожі церкви встановила група релігійної громади ПЦУ.

"Там були іграшки та писанки від дітей Попільнянщини. Зранку до цієї імпровізованої стіни пам'яті небайдужі мешканці громади почали приносити квіти та дитячі іграшки, увічнюючи пам'ять про діток, безневинних жертв російських окупантів. До банера прийшла жінка поважного віку, почала вигукувати антиукраїнські гасла, вирізала з банера слово "російські", забрала писанки і сказала, що цьому не місце біля російської церкви", – сказано у дописі.

У кадрі на стрічці зі словами про загиблих дітей, яких вбила на війні в Україні армія РФ, вирізано фразу про те, що це зробили саме "російські загарбники".

На відповідні звинувачення парафіянка УПЦ МП сказала, що біля церкви російського патріархату "таке не роблять"

Також жінка поскаржилася, що Україна не здатна провести для неї пишний парад. Такий, як у Росії. Ймовірно, йдеться про 9 травня.

"Ви знаєте, яка міць Росія? Ви знаєте? Візьміть їхній парад і візьміть парад наш. У нас параду немає, у нас ні техніки немає, нічого немає, всі пропили, продали", - заявила фанатка "російського світу".

Читайте також:

Росіяни підіслали: на позиції українських воїнів прийшла лисиця і намагалася вкрасти лопату. Відео

Село любить дивувати: посеред кукурудзяного поля відкопали скарби вікінгів

Все ж таки не витримав: відомий український ведучий розповів про свою орієнтацію. Тягне до чоловіків