Уряд повідомив про вдосконалення механізму виплат готівки людям, які евакуюються із небезпечних регіонів України, де відбуваються бойові дії. Згідно з новими правилами, гарантовані грошові виплати будуть доступні не лише тим, хто евакуюється на спеціально організованих поїздах, а й тим, хто їде евакуаційними автобусами.

Докладніше про це інформує сайт Факти та коментарі.

Щоб отримати гарантовану допомогу, необхідно зареєструватися та повідомити про евакуацію органам місцевої влади. Після цього список буде передано до ОВА, і люди отримають фінансову допомогу. Виплати становлять 2 тис. гривень на дорослого та 3 тис. гривень на дітей до 18 років та осіб з інвалідністю.

Для отримання грошової допомоги необхідно пред'явити документи, що засвідчують особу, ідентифікаційний код, свідоцтво про народження дитини, а для осіб з інвалідністю - документ, що підтверджує статус інваліда.

"Укрпошта" розробляє програму верифікації для уникнення дублювання виплат та зловживань можливістю отримати виплату від держави.

З питань евакуації та отримання грошової допомоги можна звернутися на гарячу лінію кризового реагування: 15-48 або номер гарячої лінії Уповноваженого з ВПО: (066) 813-62-39.

Така допомога від уряду покращить ситуацію та допоможе людям, які потрапили у складну життєву ситуацію, пов'язану з воєнними діями в Україні.

Читайте також: