Кабінет Міністрів спростив окремі процедури виплати пенсій на час воєнного стану.
Так, стало відомо, що громадяни України зможуть отримувати пенсії у банках без власної мережі та відділень. Також завдяки прийнятим змінам в законодавстві, заяву про виплату пенсій тепер можна буде оформити у електронній формі.
Про нововведення в Телеграмі повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Він зазначив, що зміни внесено до постанови Кабміну від 30 серпня 1999 року №596 "Про затвердження Порядку виплати пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки в банках".

«Передбачено можливість укладення договорів банківського рахунка з уповноваженими банками, які не мають філій, відділень, представництв за місцем проживання одержувача, в тому числі з банками (необанками), які взагалі не мають власної мережі. Надано одержувачам можливість разом з відкриттям банківського рахунка без відвідування установи банку подавати заяву про виплату пенсії або грошової допомоги через установи уповноважених банків в електронній формі з використанням електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису», - йдеться в повідомленні.

Окрім цього, було уточнено процедуру повернення банком Пенсійному фонду України, а саме на його вимогу, сум пенсій, зарахованих на поточні рахунки, відкриті за зверненням органів ПФУ, якщо одержувач не укладав договір банківського рахунка.

Одержувачам, які тимчасово проживають за кордоном та отримали тимчасовий захист або статус біженця, надали можливість відновлювати припинену в період воєнного стану виплату пенсії шляхом надіслання заяви поштою.

Читайте також:

У Нью-Йорку обвалилося величезне багаторівневе паркування з машинами. Відео

"Молимося, щоб трапилося диво": що відомо про бій, у якому пропав відомий український екс-нардеп

Росія вдарила дронами на Одещині. Подробиці атаки

Удар по Путіну: президент Південної Кореї розповів про військову допомогу для України