Після тривалої паузи у питанні озброєнь для України президент Південної Кореї Юн Сок Йоль все ж таки заявив, що його країна готова до такого кроку.

Але станеться це у випадку, якщо Україна зазнає "великомасштабного цивільного нападу", передає Оглядач .

"Якщо виникне ситуація, з якою міжнародна спільнота не може змиритися, наприклад, будь-який великомасштабний напад на мирних жителів, різанина або серйозне порушення законів війни, нам буде важко зупинятися тільки на гуманітарній чи фінансовій підтримці", - сказав він.

Варто зазначити, що раніше Південна Корея категорично заперечувала можливість надання Україні летальної зброї. Експерти кажуть, що така позиція пояснюється побоюванням через співпрацю країн-терористів РФ та КНДР.

"Я вважаю, що не буде обмежень щодо підтримки захисту та відновлення країни, яка зазнала незаконного вторгнення як відповідно до міжнародного, так і внутрішньодержавного права. Однак, враховуючи наші відносини зі сторонами, які беруть участь у війні, та події на полі бою, ми вживемо найбільш відповідних заходів", – заявив президент Південної Кореї.

Юн Сок Йоль, за інформацією Reuters, має відвідати Вашингтон наступного тижня для зустрічі на найвищому рівні із президентом США Джо Байденом, присвяченій 70-річчю союзу двох країн. Агентство характеризує Південну Корею як ключового союзника США та великого виробника артилерійських боєприпасів.

Читайте також:

Мало не здасться: експерт розповів, що українські безпілотники можуть проникати вглиб Росії.

"Молимося, щоб трапилося диво": що відомо про бій, у якому пропав відомий український екс-нардеп

Росія вдарила дронами на Одещині. Подробиці атаки