Красуні орхідеї відомі людству чотири мільйони років. Так, з'явившись в японських і китайських країнах, їх використовували для виготовлення ліків. А ось в європейських країнах орхідеї почали культивувати двісті тисяч років тому і на сьогоднішній день, завдяки довгій і наполегливій роботі вчених, сьогодні стало можливим розводити орхідеї в домашніх умовах. Однак, слід враховувати, що ця рослина дуже капризно і не потерпить недбалого до себе ставлення. І справді, орхідея - це тропічна квітка, для якої кімнатні умови далекі від ідеалу.

Отож, досить часто буває так в домашніх умовах, що орхідея зеленіє, але не цвіте. В такому випадку рослині потрібна допомога, або, як кажуть досвідчені квітникарі - невеличкий "струс", що змусить рослину зацвісти.

І вологість, і температура, і освітлення — багато що не влаштовує орхідею, тому вона може довго не цвісти.

Отож, навесні потрібно відкрити вікно і поставити поруч квітку. Але не повинно бути протягу. Потрібне прохолодне і вологе повітря, яке підбадьорить рослину, яка зупинилася в розвитку.

Крім того, для орхідеї корисно періодично влаштовувати теплий душ. Він замінить квітці тропічний дощ. Але після душу потрібно стежити, щоб рослина була в теплі, протяг може погубити «зеленого вихованця».

Читайте також:

Усього 5 секретів: як змусити орхідею цвісти. Знайомі заздрять

Вікна їх погрожують: 6 речей, які не люблять орхідеї і перестають цвісти

Чому орхідею не можна ставити біля вікна, що виходить на захід. Розкрито секрет