Ніхто не заперечуватиме, що на сьогоднішній день робота в Польщі для українців – це чудовий шанс покращити своє життя та реалізувати заповітні мрії.

І справді, у Польщі для українців пропонують багато вакансій. Є вакансії для професіоналів - лікарів або IT-фахівців, а є пропозиції роботи для тих, хто не має особливих навичок, але потребує заробітку. Так, наприклад, водій-міжнародник може спокійно у Польщі заробити від 2400 до 3000 євро на місяць. До того ж, донедавна такі фахівці мали ще й візові привілеї.

Стало відомо, що кілька категорій громадян України (а також Білорусі), які раніше могли відкрити польську візу безпосередньо на території Польщі, втратили цю можливість.

Чи буде цю можливість відновлено в майбутньому — поки що невідомо.

Про це повідомляє Yavp.pl.

Подавати документи на польську візу українці із зазначених категорій могли до 31 березня у Варшаві та Познані, а у Любліні – до 28 лютого 2023 року.

Раніше візові привілеї мали такі категорії громадян України:

  • Водії-дальнобійники міжнародних перевезень, які працевлаштовані у польських компаніях.
  • Пілоти цивільних повітряних суден та члени екіпажів повітряних суден, які офіційно працюють у Польщі.
  • Громадяни України (а також Білорусі), які відкривали візу за програмою Poland.Business Harbour.

Посилання:

  • Poland.Business Harbour – це набір спеціальних заходів, спрямованих на полегшення переїзду та адаптацію в Польщі громадян Вірменії, Республіки Білорусь, Грузії, Молдови, України та Азербайджану , які займаються роботою у сфері інформаційних технологій, що мають цікаві бізнес-ідеї (стартапи), або засновників вже існуючих підприємств, які бажають свої фірми перевести в РП або відкрити в країні філії. Поширюється програма і на членів сімей (подружжя та дітей) зазначених осіб.

Читайте також:

Українців попередили про затоплення: у яких областях може залити дачі та городи

Остання рокова помилка Путіна: у ЦРУ вже розповіли, що він накоїв

Повне пекло у Криму: війська Путіна закривають пляжі, скрізь окопи та міни. Готуються тікати

Українці у семи областях зможуть отримати грошову допомогу. Куди дзвонити та як подати заявку