Але поряд з унікальною красою орхідей багато людей стикаються зі складнощами у догляді за ними. Однією з найпростіших завдань є правильний полив квітки, оскільки він надзвичайно чутливий до надлишку та нестачі вологи. Тому перед покупкою орхідеї необхідно вивчити всі нюанси, пов'язані із правильним поливом.

Докладніше про те, як правильно поливати орхідею, читайте у нашому матеріалі.

Існує кілька способів поливу орхідей, кожен із яких має свої особливості.

Одним із таких способів є занурення горщика з квіткою у воду. Завдяки цьому методу кожна частка грунту буде насичена водою ефективно та рівномірно.

Орхідеї потребують певної кількості води для процвітання і її необхідно отримувати регулярно. Але при цьому потрібно пам'ятати, що перелив або застій води можуть негативно позначитися на здоров'ї рослини. Важливо переконатися, що коріння рослини має зелений колір і виглядає наповненим і пружним. Якщо коріння стало світлішим, з'явилися тріщини або розриви, це ознаки того, що орхідея потребує поливу. Якщо коріння покрилося коричневим покривом, це може свідчити про загнивання кореневої системи рослини.

Воду для поливу орхідеї рекомендується використовувати м'яку, оскільки у тропічних лісах рослину поливають дощами. Щоб уникнути проблем із твердою водою з-під крана, її краще попередньо відстоювати або використовувати фільтровану воду.

Читайте також:

Усього 5 секретів: як змусити орхідею цвісти. Знайомі заздрять

Вікна їх погрожують: 6 речей, які не люблять орхідеї і перестають цвісти

Чому орхідею не можна ставити біля вікна, що виходить на захід. Розкрито секрет