Оскільки у квітні закінчується опалювальний сезон, то з 1 травня по 30 вересня в Україні будуть розраховані субсидії на період, що не опалюється.

Житлові субсидії та пільги на неопалювальний сезон з травня будуть перепризначені для переважної більшості одержувачів, які отримували житлову субсидію в опалювальному періоді, автоматично, на підставі інформації, що є в Пенсійному фонді України, за умови, що не змінилися дані про їх майновий стан або склад сім'ї. Якщо ж такі зміни відбулися, одержувачі субсидії мають надавати інформацію до органу Фонду протягом 30 днів.

Про це нагадує Пенсійний фонд України.

Проте є певна категорія людей, яка має звернутися за субсидією на період, що не опалюється.

Так, на неопалюваний сезон житлова субсидія призначається за особистим зверненням, якщо:

  • у складі домогосподарства є внутрішньо переміщені особи;
  • члени домогосподарства орендують житлові приміщення для проживання та оплачують житлово-комунальні послуги;
  • кількість фактично проживаючих зареєстрованих осіб у домогосподарстві менша, ніж кількість зареєстрованих;
  • домогосподарство звертається за призначенням житлової субсидії на купівлю зрідженого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Виключно на підставі звернення громадянина надається на неопалюваний сезон також житлова субсидія, якщо в опалювальний сезон розмір плати за житлово-комунальні послуги, внесок/платіж на оплату витрат на управління багатоквартирним будинком у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів житлово-комунального обслуговування не перевищував обсягу обов'язкового відсотка платежу Тобто субсидію було призначено 0,00 грн.

Якщо зазначені домогосподарства претендують на призначення житлової субсидії на сезон, що не опалюється (з 1 травня по 30 вересня), представники такого домогосподарства повинні зручним для себе способом подати до органу Фонду заповнені належним чином нові заяви та декларації.

У разі подання заяви протягом двох місяців з початку опалювального (опалювального) сезону житлова субсидія призначається з початку такого сезону, але не раніше дня виникнення права на його отримання.

Подати документи на призначення житлових субсидій та пільг до органів Пенсійного фонду України можна кількома способами, залежно від того, який зручніший:

  • особисто, звернувшись до обраного сервісного центру Пенсійного фонду України;
  • поштою, на адресу органу Фонду;
  • – або online – через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України або мобільний додаток Пенсійного фонду.

Крім того, як і раніше, можна подавати документи на призначення субсидій до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідних територіальних громад, центрів надання адміністративних послуг та через портал Дія.

Читайте також:

Церковне свято 12 квітня: цього дня домовик може вас покарати. Що заборонено

Перемога України: зовнішній вигляд російських рублів загадковим чином змінився

АТБ порадував безплатною доставкою товарів. Коли працює