Дуже часто ми стикаємося із проблемою неприємного запаху від взуття. І причина може бути не тільки в особистій гігієні чи грибку, а й у матеріалі, з якого зроблено взуття чи шкарпетки.

Багато хто, відчувши неприємний запах від взуття, біжить купувати дорогі засоби. Щоправда, вони завжди допомагають.

Отже, перш ніж витрачати гроші на всілякі засоби, спробуйте спочатку використовувати один перевірений лайфхак.

Щоб позбутися неприємного запаху взуття, можна скористатися звичайними чайними пакетиками. Причому можна брати як використаний (заздалегідь висушений), так і новий. Беремо штуки три чайні пакетики і розкладаємо на ніч по устілці всередині взуття.

Якщо ж ви віддаєте перевагу непакетованому чаю, можна насипати його в марлю і розкласти кілька грудочок замість пакетиків.

Деякі господині замість чаю використовують наповнювач для котячих туалетів. Зрозуміло, як ви ще не користувалися. Він точно так, як і чай, добре вбирає неприємні запахи.

Допоможе позбутися неприємного запаху та ефірна олія, яка продається в більшості аптек. Виберіть те, яке найбільше вам підійде по запаху, потім промочіть вдома шматочок вати цією олією та залиште у взутті на ніч. Не перестарайтеся: ефірна олія має дуже сильний запах. Тому на ватку достатньо капнути 4-5 крапель.

Ну, і звичайно, не забуваємо про елементарні правила гігієни:

Регулярно мийте свої ноги – регулярне миття ніг допомагає прибрати піт та бактерії, які можуть призвести до запаху взуття.

Носіть шкарпетки - шкарпетки допомагають убирати піт, який може призвести до запаху взуття. Використовуйте тільки чисті шкарпетки та перевдягайте їх щодня.

Періодично провітрюйте взуття - ви можете поставити взуття на повітря на кілька годин або навіть на ніч. Це допоможе прибрати запах та освіжити взуття.

Уникайте носіння однієї пари взуття занадто часто - носіть різні пари взуття чергуючи їх. Це дозволить взуття відпочити та висохнути після використання.

Читайте також:

Росіяни у пастці: експерт розповів про звільнення Криму. Чекаємо на осінь

Буде шикарний урожай: яка мітка має бути на пакеті з насінням огірків

У Росії почнуться облави: повістки надсилатимуть навіть через інтернет. Ніхто не відвертеться