Сьогодні ринок насіння просто рясніє різного роду продукцією. Продавці вам розкажуть про якесь супер-насіння, якого немає ні в кого і завдяки якому вашому врожаю будуть заздрити всі сусіди.

Ось тільки на практиці все не так, як обіцяв продавець насіння. Багато українців експериментують із посадкою різного насіння рік у рік. Щоправда, не всі дачники та городники звертають увагу на один непомітний символ на пакетику.

Саме цей символ і вказує на те, що при посадці цього насіння ви в рази підвищуєте шанси на щедрий урожай. Виглядає дуже просто – F1. Або він може бути вказаний і кирилицею - Ф1.

Позначення F1 на пакеті насіння говорить про те, що у вас у руках знаходиться гібрид, отриманий при схрещуванні двох сортів. Літера F перша в італійському слові filli, що означає діти, а цифра 1 означає перше покоління. Ці гібриди завдяки зусиллям селекціонерів поєднують найкращі властивості батьківських сортів.

Також слід знати, що життєстійкість насіння з таким маркуванням суттєво підвищена, воно виживає в умовах, які занапастили б традиційні сорти огірків.

Крім того, гібриди з цим маркуванням характеризуються високим ступенем зростання.

Наступна перевага – це підвищена плодючість. Плоди з'являтимуться, навіть якщо загалом сезон виявився неврожайним для огірків.

Успішно протистоять захворюванням та шкідникам. Також вони стійкі до несприятливих погодних умов.

І ще один дуже важливий нюанс: для гібридів такого сорту нехарактерна гіркота плодів.

Читайте також:

Не робіть цього в жодному разі: чому не можна крихти зі столу змітати рукою

У Кремлі вже заговорили про Великоднє перемир'я. Що вони готують

"Чекаємо на момент": Резніков розповів про удар по Чорноморському флоту Росії