Днями Папа Римський Франциск запропонував встановити двотижневе перемир'я у зоні воєнних дій в Україні, щоб люди з обох боків фронту змогли відсвяткувати світле свято Великдень. У Кремлі вже висловились із цього приводу.

Так, прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що ініціативу про "великоднє перемир'я" з Україною поки що ніхто не висував. При цьому він згадав Різдвяні свята, коли Президент Росії Володимир Путін після пропозиції патріарха всієї Русі Кирила доручив міністру оборони Сергію Шойгу ввести з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня режим тиші в Україні, а українська сторона цю ініціативу не підтримала. .

А ось на запитання пропагандистів, чи бачить Кремль сенс у такому "перемир'ї", Дмитро Пєсков не відповів. У той же час він заявив, що "Пристрасний тиждень тільки почався", ніби натякнувши, що ініціатива про так зване "перемир'я" може ще виникнути.

"Давайте не забувати, що Москва вже висувала ініціативи сама, дотримувалася цього, але стикалася з небажанням київського режиму дотримуватися такого режиму", - цинічно збрехав Пєсков.

А ось депутат Держдуми з міжнародних справ Олексій Чепа вважає, що "Великоднє перемир'я" з Україною неможливе через утиск Києво-Печерської лаври.

"Сьогодні я не думаю, що це може вийти. З ким домовлятися? З Україною? Я не думаю, що це можливо з огляду на те, що [президент України Володимир] Зеленський робив у Києво-Печерській лаврі", - заявив Чепа.

Зазначимо, що офіційні особи у Києві відмовляються від будь-якого перемир'я з Росією, оскільки, як показала історія, російському військово-політичному керівництву не можна вірити. Росія неодноразово порушувала домовленості, зокрема й до повномасштабного вторгнення в Україну.

Читайте також:

"Чекаємо на момент": Резніков розповів про удар по Чорноморському флоту Росії

У Зеленського розповіли про переговори щодо звільнення Криму: ставитимуть умови

Потужний вибух у самому центрі Москви прямо біля найважливішої урядової будівлі. Деталі