Орхідея є дуже вимогливою рослиною, яка часто "капризує", перестаючи цвісти і дарувати радість своїй господині. Але досвідчені квіткарі можуть легко "струснути" орхідею, і вона почне інтенсивно розпускати бутони, принагідно створюючи гарний настрій усім навколо.

Докладніше про те, як стимулювати цвітіння у орхідеї, читайте в нашому матеріалі.

Існує п'ять способів стимулювати цвітіння орхідеї, і добре використати їх все одночасно, щоб прискорити процес.

1. Стимуляція цвітіння орхідеї може бути досягнута різкою зміною температури. Оптимальна температура для цвітіння орхідеї становить від +18 до +25 градусів за Цельсієм, а в період спокою – близько +16 градусів за Цельсієм. Однак, ви можете налаштувати температуру, щоб змусити цвілі орхідею.

2. Орхідея - світлолюбна рослина, тому додавання додаткових джерел освітлення може допомогти заслужити її довіру. Підходять галогенні чи люмінесцентні лампи потужністю до 40 Вт. Можна створити шокотерапію для квітки, сховавши її на кілька днів у темне приміщення, а після – виставити на сонячне підвіконня.

3. При дотриманні певних умов орхідею можна змусити цвісти без поливу, збільшивши інтервал між поливами до 10 днів. Альтернативний метод – опустити горщик у теплу воду та залишити на кілька хвилин.

4. Для максимального доступу світла до коріння орхідеї краще вибирати горщики з прозорими стінками. Небезпечно травмувати коріння при пересадці, тому видаляйте коріння, що загнило, і змастіть місця зрізу зеленкою.

5. Найбільш ефективний спосіб змусити орхідею цвісти - обрізати квітконос на 2 см вище за третю нирку. Також можна обрізати квітконос безпосередньо біля розетки. Однак, не рухайте горщик із рослиною після обробки, оскільки будь-який стрес може пошкодити орхідеї, дайте їй звикнути до свого нового стану.

Читайте також:

Розпустить 30 бутонів: секрет догляду за орхідеєю від досвідченого садівника. Відео

Орхідея знову почне цвісти та відновить листя: як зробити нехитрий рятівний розчин для квітки

Навіщо досвідчені садівники ставлять поруч із орхідеями баночки