Влада Росії прийняла рішення не влаштовувати 9 травня традиційні паради в Курську та Білгороді через побоювання за безпеку учасників та глядачів. Та й, чого гріха таїти, мабуть, переживають за залишки військової техніки, яку небезпечно звозити в одне місце.

Докладніше про це інформує УНІАН.

Губернатор Курська Роман Старовойт заявив, що скасування параду обумовлено міркуваннями безпеки. Губернатор Білгородської області, В'ячеслав Гладков, у свою чергу під час прямого ефіру на популярному сайті "ВКонтакте" заявив, що парад скасовано, щоб не провокувати потенційного супротивника скупченням техніки та військовослужбовців у центрі Білгорода.

Торік у більшості регіонів Росії пройшли паради на 9 травня, але з меншою кількістю техніки, ніж у попередні роки, оскільки частина їхньої техніки догоряла під Києвом та Харковом. Повітряну частину параду в Москві було скасовано, але це було пояснено нібито "складними" погодними умовами, хоча той день був дуже сонячним. Крім того, у Криму було вирішено не проводити традиційний морський парад, але причину скасування не було ясно названо, хоча знову ж таки, пов'язано це було з війною в Україні.

На даний момент інші регіони РФ не відмовилися від проведення парадів на честь 9 травня. Не виключено, що цього року й у Москві парад трансформують на щось інше. І те, що час від часу біля столиці виявляють українські безпілотники, вселяє росіянам особливе почуття занепокоєння.

Читайте також: