Великдень - це одне з найстаріших і найважливіших релігійних свят. У 2023 році Світлий святковий день випадає у православних християн на 16 квітня, а от католики святкуватимуть Великдень у 2023 році вже завтра, 9 квітня. Згідно з офіційним календарем на 2023 рік, 16 квітня (неділя) є державним святом, тож в Україні на цей день передбачено вихідний. Ось тільки звичний ритм життя українців змінила війна розв'язання російським диктатором Путіним.

Так, стало відомо, що через введене в Україні військове становище звичних для всіх українців трьох вихідних на Великдень не буде .

Нагадаємо, у Кодексі законів про працю, понеділок після Великодня має бути вихідним днем, оскільки Великдень, це велике церковне свято, завжди припадає на неділю.

Проте з 19 лютого 2023 року було продовжено воєнний стан в Україні до 18 травня 2023 року у зв'язку з повномасштабним вторгненням РФ. Тому, відповідно до статті 6 Закону України "Про організацію трудових відносин в умовах військового стану" дія вищезгаданої статті 73 КЗпП скасовується.

Тобто, в понеділок 17 квітня 2023 року українці не отримають додатковий вихідний день і працюватимуть.

До речі, слід знати, що рішення щодо надання вихідного дня на Великдень для робітника залишається за роботодавцем. Також вихідний на Великдень можливий у тому випадку, якщо воєнний стан буде скасовано до 16 квітня.

Читайте також:

Олія, фарш, курка та ковбаса: АТБ здивував цінами перед Великоднем

Забутий рецепт справжньої української паски. Так робили за часів козаків

Як залучити удачу, здоров'я та фінанси: змови та обряди, які робляться на Великдень

Коли можна освятити великодні кошики в ніч з 15 на 16 і чи будуть відкриті церкви Києва