Схоже, бункерний президент Путін має всі шанси зустріти 9 травня у дуже поганому настрої. Адже тут виходить: з одного боку – контрнаступ ЗСУ. А з іншого боку – український безпілотник, який чітко на 9 травня прилетить на Червону площу у Москві.

До речі, якщо наші бійці ціною свого життя підуть у контрнаступ, то винахіднику безпілотника, який 9 травня прилетить до Москви, обіцяють іншу ціну – 20 мільйонів гривень.

Про такий цікавий конкурс повідомив на своїй сторінці у Фейсбук співвласник Monobank Володимир Яценко.

Він зазначив, що прочитав новину про те, що Путін вже сумнівається в доцільності проведення військового параду в Москві на 9 травня. При цьому Яценко все ж таки запропонував створити справжнє "свято" для Путіна, звернувшись до всіх, хто має відношення до розробки безпілотників.

20 000 000 гривень. Сподіваюсь, що ця сума буде справедливо розділена між виробником і війсковими операторами, які вдало виконають завдання і піде на вдосконалення БПЛА.

Щоб не було непорозумінь, на крилах повинно бути українське гасло, наприклад, «Слава Україні», «Героям Слава» тощо", - написав Яценко.

Нагадаємо, США нададуть Україні експериментальну зброю для боротьби з безпілотниками, щоб допомогти ЗСУ знищувати іранські дрони-камікадзе "Шахеди". Росія наносить на них своє позначення - "Герань".

Водночас 6 квітня США оголосили про виділення нового пакету допомоги Україні на суму 2,6 млрд. доларів. Серед іншого йшлося про 10 мобільних ракетних комплексів із лазерним наведенням c-UAS. За даними Defence One, йдеться про ту ж експериментальну зброю для боротьби з іранськими "Шахедами".

Читайте також:

Путін уже давно їздить в інвалідному візку: у Росії почали розкривати таємниці Кремля. США вже готуються

Для душі та городу: українець створив трактор для риболовлі та для посадки картоплі

"Так що замовляйте м'ясо, та ковбасу": 5-річний українець став героєм інтернету. Відео набирає мільйони переглядів