Багато дачників скаржаться, що навіть після численних підгодівель та дотримання графіка поливу деякі овочі все одно не радують урожаєм. Як виявилось, у всьому виною може бути неправильне сусідство.

Морква та зелень

Не одне покоління дачників зауважує, що морква дуже погано уживається поруч із кропом, петрушкою, листовою гірчицею. Зелень витягає вологу та поживні речовини з ґрунту, і моркви їх не вистачатиме.

Солодкий перець та бобові

Перець та бобові культури мають загальне грибкове захворювання – антракноз. Якщо грибок з'явиться на одній із цих культур, то швидко заразить сусідню.

Антракноз також часто хворіють на диню і полуницю. Їх теж не варто висаджувати біля бобових чи перцю.

Помідори та огірки

Помідори та огірки не можна садити поруч, інакше обидва овочі погано плодоноситимуть. Справа в тому, що огірки люблять рясний полив і самі виділяють багато вологи з листя. Помідори навпаки високу вологість не люблять, і через надлишок вологи можуть гнити.

Картопля та пасльонові

Не садіть картоплю поруч із помідорами, баклажанами, солодким та гострим перцем. Всі ці овочі відносяться до загальної групи пасльонових та мають однакові хвороби. Якщо посадити їх поряд, то овочі "обмінюватимуться" шкідниками, і хворобу важко вилікувати. А ще на посадках пасльонових швидко заводяться колорадські жуки.

А що можна посадити біля картоплі? Спробуйте висадити в міжряддя цибулю, часник, буряк, квасолю, гірчицю. Вони відлякують шкідників картоплі.

Помідори та капуста

Ці рослини змагатимуться за поживні речовини. Капусті та помідорам потрібні однакові поживні речовини з ґрунту, і у великій кількості. Однак на обидві культури харчування не вистачає, і вони починають голодувати.

Кабачки та диня чи огірки

Не висаджуйте дині та кавуни, а також огірки поруч із кабачками. У цих рослин загальні грибкові захворювання та їх краще розділити. Також кабачки погано ростуть поруч із спорідненими видами – патисонами та гарбузом.

Хорошими сусідами для кабачків стануть цибуля, буряк, помідори, редька, квасоля, горох, кукурудза.

Читайте також:

Була крутіше серійної BMW: як виглядав рідкісний ЗАЗ "Таврія" у версії ERF-Mobile .

Його важко дізнатися: Тарас Цимбалюк показав, як виглядав на своїй старій роботі .

"Нехай виступає у Гаазі": в ООН потужно заблокували виступ подруги Путіна .