Зараз у будь-якому господарському магазині можна знайти спеціальні ганчірки для миття підлоги. Ось тільки з метою економії люди часто використовують як ганчірки будь-які старі речі, які вже не застосовуються за прямим призначенням. Особливо зручно забиратися махровими рушниками, так як вони мають відповідний розмір і чудово вбирають вологу. Як виявилось, цього краще не робити.

Якщо вірити народній мудрості, то використання рушників як ганчірки може стати причиною постійних життєвих труднощів та невдач.

При цьому найбільш негативні наслідки стосуються незаміжніх дівчат, які мешкають у будинку. Споконвіку вважалося, що молода особа віджене від себе сімейне щастя на багато років, якщо помиє підлогу рушником.

Також забобонні люди дотримуються думки, що під час такого прибирання з дому вимиваються гроші. Відповідно, господарям житла можна назавжди забути про матеріальне благополуччя.

А ще кажуть, що миття підлог рушником віщує втрату здоров'я чи смерть у сім'ї.

Наші пращури також не наважувалися позбавлятися рушників, оскільки боялися псування, яке могли направити за допомогою викинутого рушника.

Витоки заборони:

На Стародавній Русі рушник міг змінювати долю свого власника, впливати на погоду та навколишні обставини. Головне - вишити той чи інший візерунок. Саме тому викидати або неналежно використовувати рушники вважалося поганою прикметою. Рушники дбайливо зберігали та передавали у спадок.

Читайте також:

Українцям перерахують зарплати: хто отримає найвищі бонуси

В Україні стався землетрус: з'явилися перші подробиці

Пенсію виплачуватимуть навіть за відсутності стажу. Кого це торкнеться

АТБ порадував знижками перед Великоднем: на що знижують ціни