Всі садівники знають, що своєчасне підживлення вишні впливає на розвиток дерева, рясність цвітіння та врожаю.

Як правило, вишню потрібно підгодовувати навесні чи восени. В цілому, це залежить від віку дерева, так як нещодавно посаджені саджанці в цілому не потребують підживлення. А ось молодим деревам, які ще не почали плодоносити, органічні добрива необхідні.

Підгодувати вишню можна органічними або мінеральними сумішами. З органіки, вишня добре реагує на компост, що перепрів гній, тирсу, курячий послід і так далі. Ці добрива роблять землю більш рихлою та покращують її структуру, що позитивно впливає на плодоношення. Так, добре підгодоване дерево порадує соковитими ягодами з не надто кислою м'якоттю.

Якщо ж хтось довіряє лише мінеральним добривам, слід враховувати що вишні необхідні: залізо, марганець, сірка, азот, мідь, бір, сечовина (карбамід), калійна сіль, калій, фосфор, суперфосфат. Ці елементи підвищують загальний імунітет дерева, покращують зростання та стабілізують плодоношення.

важливо!

  • Комплексні підживлення, до складу яких входить азот, необхідно використовувати лише навесні, у крайньому випадку – до середини літа. Справа в тому, що азот викликає активне нарощування вегетативної маси, що не дасть змоги дереву підготуватися до зимівлі.

До речі, підживлення вишні дуже важливе для хорошої врожайності, проте при посадці дерева слід також враховувати переваги культури. Так, вишня краще росте на пагорбах, не боїться посухи. Погано приймає важкий ґрунт із підвищеною вологістю. Цвітіння зазвичай відбувається з травня до початку червня, а плодоношення починається наприкінці червня, або у серпні.

Читайте також:

Є в будь-якому магазині: 6 овочів, які допомагають швидко скинути вагу

Сусіди будуть заздрити: як виростити врожай великих помідорів. Хитрощі

Чому не цвіте орхідея: названі помилки, яких припускаються майже всі