Не встиг вщухнути скандал у Хмельницькому, коли 2 квітня у місцевому Свято-Покровському кафедральному соборі священник накинувся на військового ЗСУ лише за те, що воїн поцікавився, скільки ще має загинути людей, щоб парафіяни не ходили до московського патріархату. І от новий скандал, але цього разу у місті Іршанськ Житомирської області.

Стало відомо, що на Житомирщині священник Української православної церкви Московського патріархату вдарив по голові 10-річного хлопчика, на плечах якого майорів прапор України, а ще одну дитину – штовхнув.

За наявною інформацією, інцидент трапився у місті Іршанськ Житомирської області.

Такою інформацією поділилося видання "Свідомі" з посиланням на свідка інциденту, Аліну Кундич. За її словами, агресію священика УПЦ МП бачили багато людей.

Крім того, поведінку духівника Московського патріархату зафіксували на відео, яке оприлюднили у соцмережах. Правда, сам момент удару в кадр не потрапив.

На початку ролика один з хлопців заявив: "Тебе тут ніхто не знає, і хто ти тут такий". На це священик відповів: "Я, оце-во, місцева людина. Я тут хрестився".

Потім видно хлопчика з прапором України в руках. У священника сталася словесна перепалка з жінкою, після чого камера почала сильно трястися. Наступні кадри – хлопчик із прапором вже тримається за голову.

Далі на відео чутно крик жінки на духівника, що той підняв руку на дитину: "Це ж діти! Ти вдарив дитину по голові! Геть до Росії!"

Реакцією нападника була посмішка на обличчі.

Разом з тим, священик майже відразу сховався за людьми, які були на боці УПЦ МП. В цей же момент на відео з'явилася поліція. Правоохоронці встали між громадянами, щоб не допустити зіткнень. Однак поки невідомо, чи затримали вони священика.

Читайте також:

Українці аплодують стоячи: дівчина з Маріуполя висловилася про московських церковників. Кирило і Паша "Мереседес" вдавляться