Аферисти виробили безліч схем у тому, щоб обманювати людей із метою наживи. І телефонні афери – найпоширеніші. Шахраї використовують різні прийоми, включаючи психологічний тиск та погрози, а також спеціальні номери телефонів, на які слід бути обережним.

Докладніше про це інформує сайт meta.ua.

Дарма що те, що ми живемо в еру технологій та кібербезпеки, кількість постраждалих від телефонних шахраїв неухильно зростає. Більшість людей вважають, що вони ніколи не трапляться на вудку шахраїв, але це помилка. Будь-хто може стати жертвою шахрайства телефоном. Тому необхідно знати, які номери слід уникати.

Серед найбільш небезпечних номерів варто виділити дзвінок по месенджеру. Цей метод все більше стає популярним у шахраїв, оскільки не вимагає покупки SIM-картки, а реєстрація облікового запису займає кілька хвилин. Також варто бути обережним із дзвінками з номером +3 800. Зазвичай, такі дзвінки роблять компанії, які займаються холодними продажами та розсилками.

Крім того, слід уникати дзвінків з коротких номерів 700 та 800, які також можуть бути використані шахраями для переконливого прохання про переказ грошей. Не варто також відповідати на дзвінки з невідомих номерів або іноземних номерів, т.к. це може призвести до шахрайства.

Велике значення має також зв'язування особистого телефонного номера з банківським рахунком. Фахівці з кібербезпеки радять не змінювати свій номер без необхідності, щоби не привертати увагу шахраїв. Особливо це важливо, якщо ви прив'язали свій номер до банкінгу або інших фінансових сервісів.

Загалом необхідно бути обережним і розуміти, що шахраї можуть використовувати будь-який номер телефону для своїх зловмисних цілей. Якщо сумніваєтеся у надійності дзвінка, краще не відповідати на нього та перевірити номер перед тим, як щось робити.

Читайте також: