Портрет митрополита УПЦ МП Павла Лебедя, відомого також як Паша "Мерседес", розміщено на стінах Успенського собору, розташованого на території Києво-Печерської Лаври. На думку громадськості, це призвело до спотворення історичної пам'ятки, яка є значним історико-культурним об'єктом.

Докладніше про це інформує сайт "24 Канал".

На стінах храму також було розміщено портрети глав УПЦ – митрополита Онуфрія та покійного митрополита Володимира Сабодана. Усі три портрети були зображені на тлі зображення Христа, що може бути сприйнято як спроба створити ікону трьох святих, що свідчить про блюзнірство.

Однак, таке зображення не може бути розглянуте як звичайна світська картина, що зображує живих і не канонізованих церквою служителів. З думкою такої точки зору виступив священник ПЦУ Андрій Пономаренко. Він переконаний, що ідея створення "шедевра" заглушає щире почуття пам'яті до небесних святих.

Якщо розглянути цю ситуацію з погляду прийнятих релігійних норм та зобов'язань, слід визнати, що не було жодного дозволу у громади міста чи українського народу на здійснення такої "художньої ідеї" та певні коригування у декоруванні культового об'єкта.

Скріншот із сайту 24 Канал

Читайте також:

Порожня хатина в селі під Києвом: Пашу "Мерседеса" відправили під домашній арешт

Просто немає слів: попи московського патріархату побили воїна ЗСУ просто у церкві

Історичне рішення ухвалено: Українська Греко-Католицька церква переходить на новий календар