Якщо вірити фахівцям ООН у боротьбі з голодом, то українці й так довгий час "недоїдали", а в період війни взагалі змушені суттєво економити на харчуванні. Вся справа в тому, що, як кажуть міжнародні експерти, раціон українців нераціональний та незбалансований. Наприклад, на людину на рік припадає 50 кг м'яса за раціональної норми 80 кг, молока – трохи більше 200 кг за норми 370 кг. Не останню роль у всьому цьому відіграє ціна на товари.

Так, приємно відзначити, що на тлі тотального підвищення цін в Україні несподівано почали знижуватись ціни на молочні продукти. Зокрема, суттєво подешевшав сир. Зменшилася також ціна на сметану. А ось молоко залежно від жирності демонструє протилежні тенденції.

Найбільш переконливо, порівняно з лютим, знизилися ціни на сир. Якщо ще місяць тому, 300-грамова пачка сиру коштувала 67,84 грн., то тепер її вартість становить 60,07 грн. А по акції в АТБ можна взагалі купити 400 грам за 42,60.

Пельмені – справжня "паличка-виручалочка" і для студентів, і для господарок, перевантажених справами, і для тих, у кого через роботу не залишається часу на готування. Для всіх любителів смачної та ситної вечері АТБ також має приємну новину.

Крім того, кожна господиня для своїх щоденних страв використовує олію. Зараз, як виявилося, в АТБ саме час купити його за найвигіднішими цінами.

Що ж до овочів, то вони подорожчали суттєво і ця тенденція зростання цін триватиме як мінімум до кінця великодніх свят.

"Овочі подорожчають на тлі сезонного фактору та Великого посту – внаслідок підвищеного попиту на овочі. Тенденція до подорожчання овочів – на 7–10% – збережеться до кінця великодніх свят", – каже завідувач відділу ціноутворення та аграрного ринку Інституту аграрної економіки Інна Сало .

Як подорожчали овочі:

  • капуста білокачанна подорожчала на 93,8% - до 25,39 грн/кг
  • картопля на 7% - до 10,45 грн/кг
  • цибуля ріпчаста - на 67,7% - до 57,88 грн/кг
  • морква на 80,5% - до 46,15 грн/кг

Читайте також:

Є один секрет: як заварити справжню каву по-віденськи

Для чого наші бабусі підпалювали лавровий листок у під'їзді: стара хитрість

Рецепт вихідного дня: як приготувати дріжджові пиріжки з картоплею та ковбасою в духовці