Нещодавній виступ головного соратника Путіна Олександр Лукашенко своїм виступом 31 березня "оголив" промову, яка, по суті, є кістяком майбутньої промови Путіна про капітуляцію.

Докладніше про це інформує УНІАН, посилаючись на заяву політолога та публіциста Андрія Піонтковського.

"Військовий злочинець Пу вперше запросив про помилування. А як інакше інтерпретувати ось цей дивовижний пасаж у тексті, озвученому Лукашенком: "Солдати обох сторін не розуміють, за що вони воюють"? Як це не розуміють, за що воюють? А де ж демілітаризація? І що солдат Путін теж не розуміє, за що він воює? Це дуже важливий поворотний пункт", - зазначив політолог.

Піонтковського зазначив, що у Вашингтоні вважали цю промову фактично благанням про перемир'я від Путіна, яку ретранслював Лукашенко.

"Путін відчайдушно просить перемир'я. По суті, це перші нариси про капітуляцію. Виявляється, народи обох країн, солдати не розуміють, за що вони воюють. А навіщо ти їх послав на цю війну, питається?", - Зауважив експерт.

Піонтковський також підкреслив, що все це свідчить про те, що Путін транслює "сутінковий стан людини, яка перебуває у відчаї напередодні весняного контрнаступу ЗСУ, протиставити якому її нічого".

Читайте також: