В Україні запущено новий цифровий сервіс, який дозволяє українцям добровільно сплачувати страхові внески, щоб збільшити стаж, необхідний для призначення пенсії.

Докладніше про це інформує Главред, посилаючись на заступника керівника Офісу президента Юлію Соколовську.

Повідомляється, що новий інструмент допомагатиме українцям збільшувати розмір майбутніх пенсійних виплат.

Цю опцію можуть скористатися ті, хто ще не є пенсіонерами, зокрема громадяни, які перебувають за кордоном, працюють там, але хочуть мати пенсію в Україні. Також заплатити за себе можуть особи передпенсійного віку, яким не вистачає стажу, який можна докупити, та люди, які отримують низьку зарплату, які можуть добровільним платежем збільшити розмір майбутньої пенсії.

Для того, щоб скористатися новим сервісом, необхідно укласти договір із Пенсійним фондом України. Сплачувати внески можуть усі українці, які досягли 16 років, а також інших людей. Для сплати внесків необхідно авторизуватись на сайті ПФУ за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), "Дія.Підпис" або системи GOV.ID. Потім потрібно вибрати у розділі "Комунікації з ПФУ" вкладку "Договір на добровільну участь" та внести дані про особу, за яку будуть вноситись внески.

Після цього слід дати згоду на обробку персональних даних, з умовами якої можна ознайомитись у розділі "Переглянути договір". Зрештою, можна сплатити внески через кнопку "Підписати та сплатити", обравши оплату через Portmone або сформувавши платіжне доручення для внесення коштів через український банк.

Слід пам'ятати, що соціально-економічна ситуація в країні може впливати на висновки та передбачення щодо отримання пенсійної винагороди. Крім того, рішення про те, чи варто використовувати цей інструмент, має базуватися на особистих обставинах кожної людини та на її фінансовій спроможності.

Читайте також: