У Росії давно звикли до думки, що Свободи слова немає, якщо людина висловлює те, що владі не подобається. Свобода слова є, якщо людина погоджується із позицією режиму Путіна.

У Тимірязівському суді Москви 29 березня пройшли суперечки у справі Михайла Симонова, обвинуваченого за частиною 2 статті 207.3 КК «Фейки про армію». Прокуратура вимагала 7 років колонії для підсудного.

«Дії п'ятої колони особливо небезпечні ще й тим, що, борючись із зовнішньою загрозою, ми розуміємо, з ким боремося. Дії ж своїх громадян є ударом у спину і військовослужбовці, щодня ризикуючи життям, захищаючи суверенітет держави, заслуговують на безумовно міцний надійний тил і громадську підтримку», — сказала прокурор Богатирьова.

Симонову звинувачують у двох коментарях, зроблених навесні 2022 року – про бомбардування Києва та Маріуполя. При цьому, як вважає слідство, він мав «зневажливе, недружнє та агресивно-вороже ставлення до органів влади Росії».

Зокрема, у коментарях на сторінці Симонова «ВКонтакті» було написано: «Вбиваючи дітей та жінок, по Першому каналу співаємо ми пісні. Ми, Росія, стали безбожниками. Пробач нас, Господи! та «Російські льотчики бомбять дітей».

До речі, до справи прокуратура також долучила посади Симонова від 2020 року, де він критикував Путіна та Лукашенка:

  • "Злочинам Путіна немає прощення";
  • "Два тирана домовилися знищити Білорусь. Ні-ні, не вийде, та ми самі росіяни не дамо, вистачить із нас Криму та Донецька".

Зазначимо, що останні кілька років Симонов жив у Білорусі та працював директором вагона-ресторану у потягах далекого прямування. 9 листопада він приїхав у справах до Москви. Того ж дня його затримали, а потім відправили до СІЗО. Симонову 62 роки, він страждає від ішемічної хвороби серця та гіпертонічних кризів із втратами свідомості.

Читайте також:

Притулку потужно "підколов" Таїсію Повалій, яка так любить Путіна