Ніхто не заперечуватиме, що креативні імена, які батьки дають дітям, зараз можна зустріти часто-густо. Проте все має межу.

Стало відомо, що є імена, за які на маму та тата можна подати до суду.

"Дитина захиститися не може, тому держава виступає на її підтримку", - кажуть працівники загсів, приймаючи подібні рішення.

Так, у Німеччині , зі зрозумілих причин, не можна називати дітей ім'ям фюрера, а саме Адольф-Гітлер. Якщо батьки наважаться так назвати дитину і прийдуть реєструвати її, їм не лише відмовлять, а й, можливо, подадуть заяву на сім'ю до суду.

Якщо ж говорити про одинарне ім'я, то дитину назвати можна, але ці випадки досить рідкісні, адже табу з "Адольфа" все ще не знято. За статистикою, на 20–30 тисяч малюків, що народилися в Німеччині, отримує таке ім'я від сили одна дитина, та й те, як правило, як друге ім'я, а не основне.

Крім того, у Німеччині буде відмовлено в реєстрації таких імен, як Усама бен Ладен, Люцифер, Сатана, Грамофон, Том Том або Ясменник (трава, яку в народі називають котячий вус).

А ось в Ісландії батьки повинні керуватися насамперед правилами мови. Якщо в імені є буква, якої немає в ісландському алфавіті (С, Q або W), батьки попросять вибрати інший варіант. Тому під забороною перебувають цілком звичайні Зої, Дункан та Людвіг.

Влада Таджикистану , наприклад, заборонила називати дітей "іменами, далекими від національної культури", а також назви речей, товарів, тварин і птахів. Крім того, заборонені образливі імена та словосполучення, що принижують честь і гідність людини, та поділяють людей на касти.

У Франції дітей не можна називати на честь продуктів (Нутелла, Полуниця), принца Вільяма та автомобіля Міні Купер. Співробітники "ЗАГСів" навіть можуть вказати владі на те, що батьки хочуть вибрати ім'я, яке може занапастити їхню долю.

У Португалії не можна використовувати англійовану версію Катерина. Тобто будь-яка Catherine автоматично перетворюється на Caterina. Також у Португалії не можна давати дітям імена Вікінг, Ріанна, Сайонара.

У Данії взагалі назвати дитину непросто — є список із 7000 рекомендованих імен. Якщо батьки не бачать там свій варіант, то потрібно стверджувати бажаний варіант у двох інстанціях. Щороку відповідні органи розглядають близько 1000 заяв. Однак, у імен Анус і Мавпи шансів немає.

Образами тварин не можна називати дитину у Малайзії , а й у багатьох азіатських і арабських країнах. Адже ідентифікація із тваринним світом там вважається негативною.

У Греції кілька років тому батьки намагалися називати свою дитину Ісусом, і через це їм довелося довго позиватися. Органи реєстрації категорично не хотіли погоджуватися на таке ім'я.

Читайте також:

Будуть біди та нещастя: які подарунки в жодному разі не можна приймати

Сльози та горе: не стало українського льотчика, який захищав небо України. Було 80 вильотів, але життя обірвалося

Заряджайте телефони: названі області, де вимикатимуть світло