Стало відомо, що своє життя за незалежність і свободу України віддав ас, якому не було рівних в небі - заступник командира авіаційної ескадрильї і штурман Денис Кирилюк.

Трагічну новину повідомили його побратими з 831 бригади тактичної авіації, у строї якої воював Кирилюк.

"Навіки в строю 831 бригади тактичної авіації. Льотчики не вмирають, вони залишаються навіки в небі!" — пише бригада.

Інформацію про загибель пілота підтвердили у Миргородській міській раді. Саме звідти походить український захисник.

"З глибоким сумом повідомляємо, що 28 березня 2023 року під час виконання бойового завдання загинув заступник командира ескадрильї – штурман авіаційної ескадрильї майор Денис Кирилюк. Льотчик винищувальної авіації Повітряних Сил ЗС України здійснив понад 80 бойових вильотів, з них 7 ворога", – йдеться у повідомленні.

Друг загиблого пілота Валентин Панчук розповів, що лише 19 днів тому у Кирилюка народився син, який знатиме про батька хіба що з легенд та історій про його подвиги. Також у легендарного пілота залишилася дружина з маленькою донькою.

Відомо, що влітку 2022 року Дениса Кирилюка було нагороджено орденом "За мужність" ІІІ ступеня – "за особисту мужність та самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі".

Близькі та рідні героя написали, що у 2011 році Денис закінчив Харківський національний університет Повітряних сил. Денис разом із сім'єю проживав у Миргородській області, з дитинства захоплювався літаками, любив рибалку.

Читайте також:

Церковне свято 30 березня: цього дня не можна прати та прибирати

Горе у Андрія Малахова: дорога забрала життя цілої родини

Це вже повний абзац: у Києві батько, який напився у мотлох, приїхав машиною забрати сина з садка. Відео

Люди не можуть повірити: не стало легендарної української гімнастки. Їй захоплювалися покоління