Ніхто не стане сперечатись, що в умовах війни, коли люди перебувають у постійному стресі, вони частіше стають жертвами шахраїв. Київстар вирішив "перектити" шахраям всі можливості спричинення шкоди клієнтам українських банків.

Так, стало відомо, що слідом за Lifecell та Vodafone мобільний оператор Київстар підключився до Системи BankID НБУ. Це означає, що тепер абоненти передплаченого зв’язку Київстар у мобільному додатку "Мій Київстар" зможуть пройти ідентифікацію для переходу на контрактну форму обслуговування.

"Ми раді вітати в Системі BankID НБУ одного з ключових операторів на ринку стільникового зв’язку України. Ми упевнені, що використання системи мобільними операторами не лише буде зручним для користувачів, але й сприятиме зменшенню рівня шахрайства у фінансовій сфері", – заявила Ольга Василєва, заступник директора Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ.

І справді, перехід на контрактну форму обслуговування або реєстрація мобільного номера є найдієвішим захистом SIM-карти абонента від шахрайства. Що більше користувачів скористаються такою можливістю, то складніше буде шахраям завдати шкоди клієнтам українських банків.

Для того, щоб абонентам Київстар тепер отримати послуги з переходу на контрактну форму обслуговування, іти до фірмового магазину оператора з документами, що засвідчують особу, тепер не потрібно. Усе це можна зробити онлайн, маючи рахунок в одному із 39 банків, що є учасниками Системи BankID НБУ.

"Ми в Київстар значно спростили перехід на контрактні тарифи, де обслуговування персоналізоване й значно безпечніше. І у цьому нам дуже допомагає Національний банк разом із Системою BankID та інші інструменти цифрової ідентифікації", – прокоментувала нововведення Тетяна Лукинюк, директорка з розвитку продуктів на масовому ринку Київстар.

Нагадаємо, що у квітні 2021 року до Системи BankID НБУ підключився мобільний оператор lifecell Україна, а у квітні 2022 року ще один – Vodafone Україна.

Читайте також:

Українці отримають нові платіжки за воду: скільки тепер доведеться платити

ПриватБанк запускає безкоштовні перекази з карток. Що потрібно знати

Буде перемога України: таролог розповіла, чого чекати наприкінці цієї весни

Українцям розповіли, що буде із тарифами на електроенергію. Прийнято рішення