Важливо ставитись до організації спальної зони з особливою увагою, оскільки якість сну безпосередньо залежить від умов, у яких він проходить. Тому слід розхламити спальню, щоб сон проходив у більш комфортних для підсвідомості умовах.

Докладніше про предмети, які слід терміново прибрати зі спальні, читайте у нашому матеріалі.

Першим предметом, який варто прибрати зі спальної зони, є телевізор. Він може викликати сильну спокусу дивитися перед сном фільми чи телепередачі, а що ще гірше – новини, що негативно позначається на якості сну, впливає на розвиток безсоння та ранкової мігрені. Крім того, телевізор постійно випромінює фоновий шум, що викликає хронічну нервову напругу. Також вважається, що перегляд телевізора перед сном провокує погані сновидіння.

Другим предметом, який також не бажаний у спальній зоні, є смартфон. Він також збиває природні біоритми організму людини, порушуючи режим сну. Крім того, електромагнітні хвилі, що випромінюються смартфоном, можуть негативно вплинути на здоров'я людини. Тому краще забрати його в іншу кімнату, щоб не порушувати якість сну.

Третім предметом, якого має бути спальні, є великогабаритне дзеркало. Воно заважає розслабитися і заснути, а також може викликати в людини деяке занепокоєння, якщо вона побачить свій відбиток у дзеркалі вночі. Краще використовувати невеликі дзеркала чи матову фактуру меблів.

Четвертим предметом, який заважає заснути, є кімнатний фонтан чи акваріум. Шум води, який він видає, може викликати безсоння, головний біль та депресію.

П'ятий предмет, на який слід звернути увагу, – це годинник. Електронний годинник з циферблатом, що світиться, або з гучним цоканням або боєм може порушувати темряву і тишу, необхідні для повноцінного сну. Краще використовувати безшумний годинник без колірних і звукових ефектів, які не відриватимуть від сну.

І шостим предметом, який не слід розміщувати у спальній зоні, є постільна білизна з вишивкою. Вишивка може дратувати шкіру, заважати комфортному засинанню та залишати відбитки на шкірі. У цьому випадку краще вибрати постільну білизну однорідної фактури, яка не заважатиме засипанню.

Читайте також: