Не встиг Путін оголосити, що відправить до Білорусі потужні ядерні озброєння, як у Мінську стався якийсь підозрілий "бавовна".

Так, десятки Telegram-каналів публікують відео, на якому показано найпотужнішу пожежу на одному з найвідоміших заводів Мінська. Йдеться про Мінський автомобільний завод (МАЗ), що розташований на вулиці Соціалістичній, 2.

Відомо, що приблизно о 19:15 було чути кілька хлопків, після чого почалася потужна пожежа. Що сталося насправді – невідомо.

Одним із перших відео показав місцевий Telegram-канал МКБ – Мая Краіна Білорусь .

Зазначимо, що раніше "хлопок" спостерігався лише на території Росії. Була інформація про "бавовну" і в районі білоруського аеродрому "Мачулищі", звідки постійно злітали російські винищувачі МіГ-31 з ракетами "Кинжал" на борту.

Ми всі пам'ятаємо, як ці злети перетворювалися на постійні повітряні тривоги на всій території України.
Але, як би там не було, внаслідок вибухів на білоруському аеродромі пошкодження отримав літак-розвідник А-50У, який координував запуск крилатих ракет по Україні.

Поки що відомо, що військовий об'єкт був атакований дронами, до вибухів можуть бути причетні місцеві партизани. Україна своєї участі в атаці офіційно не підтверджує.

І ось тепер "бавовна" дійшла до столиці Білорусі – міста Мінська! І це після того, як Путін оголосив, що на прохання Лукашенка він розмістить на території цієї країни ядерні озброєння.

Щодо вибухів у Мінську. Ось що пишуть Telegram-канали з цього приводу:

"Район Мінського автомобільного заводу сильно задимлений. У соцмережах люди пишуть, що до цього, приблизно о 19:15 за місцевим часом, було чути кілька "бавовни". Над територією МАЗу сильне задимлення, туди поїхали швидкі та МНС", - пише Telegram- канал "Оперативний ЗСУ".

Представники режиму диктатора Олександра Лукашенка поки що ніяк не відреагували на інцидент.

До речі, стало відомо, що Китай виступив проти планів Путіна та Лукашенка щодо розміщення ядерної зброї на території Білорусі.

Зокрема, 27 березня речник китайського МЗС Мао Нін повідомила, що Пекін не схвалює наміру Росії розмістити тактичну ядерну зброю на території Білорусі.

Вона наголосила, що зараз важливо знижувати стратегічні ризики, а не підвищувати їх.

"П'ятого січня минулого року лідери держав, які мають ядерну зброю, виступили із спільною заявою, в якій говорилося, що неможливо виграти або вести ядерну війну. У заяві наголошувалося, що слід уникати воєн між державами, які мають ядерну зброю, та знижувати стратегічні ризики", - Заявила представник МЗС Китаю.

Читайте також:

Не лякайтеся вечорами: у небі можна буде спостерігати незвичайне явище. Такого не було 19 років

От і дочекалися: у Москві почали транслювати ролики про те, як зібрати тривожну валізку

Удар по російському флоту в Криму: експерт розповів про "яскравий феєрверк"