"Укрзалізниця" адаптувала свої правила перевезень пасажирів та багажу до сучасних вимог.

Докладніше про це інформує today.

Повідомляється, що перевізник змінив правила повернення грошей за квитки та спростив процедури перевезення організованих груп. Нові правила були розроблені спільно з державними органами та компетентними міністерствами, що займаються переміщенням людей. Правила, які діяли досі і були оновлені у 2019 році, застаріли та потребують адаптації під умови, що змінилися, та цифрові технології, які охоплюють все більше сфер життя.

Тепер процес оформлення замовлень на перевезення великих груп людей став набагато простішим. Раніше потрібно було звернутися до "Укрзалізниці" з письмовою заявою, а зараз достатньо подати заяву онлайн.

Також було змінено правила повернення квитків. Пасажири, у яких зірвалася запланована подорож, можуть офіційно повернути вартість квитка. Якщо пасажир звернувся не менш як за 6 годин до відправлення поїзда, то йому повертають повну вартість квитка та половину вартості плацкарту. Раніше це правило було жорсткішим – не менше ніж за 9 годин.

Крім того, пасажиру можуть повернути повну вартість квитка навіть після відправлення поїзда. Раніше у таких випадках повертали лише 10%. Проте вартість плацкарт після відправлення поїзда не повертають. А вартість квитка повернуть у тому випадку, якщо пасажир звернувся не пізніше як за годину після відправлення рейсу. Причому він має звернутися особисто, а чи не онлайн.

Також були приведені у відповідність деякі терміни. Замість "дитина-інвалід" тепер використовуватимуть визначення "дитина з інвалідністю". А замість "інвалід війни" тепер буде в побуті "обличчя з інвалідністю внаслідок війни".

Правила оплати та перевезення собак та інших дрібних кімнатних тварин також було врегульовано.

Процедуру замовлення перевезень автомобілів через електронні послуги також було врегульовано.

Запроваджено нову категорію поїздів – місцеві поїзди, пристосовані для сполучення інфраструктури різних видів транспорту. Оформлено правила проїзду та повернення проїзних документів для таких поїздів. Раніше такі поїзди були виділені в окрему категорію.

Читайте також: