Останні кілька місяців росіяни живуть у надзвичайному стресі.

Ще б! На батьківщину масово повертаються "чмобики" в пакетах, економіка тремтить, немов ховрах на морозі, перспектив немає, і навколо всі збожеволіли на військовій темі. А потім раптом раз - і по радіо оголошують повітряну тривогу, запускають звернення українського генерала, по всій країні вибухають і горять заводи, а влада стверджує, що "все йде за планом". І найгірше те, що в дітей більше немає майбутнього, вони будуть зобов'язані або жити все життя під гнітом путінської диктатури, або платити репарації Україні, а це так чи інакше не те, про що мріялося.

Москвичам ще гірше - на них вічно летять українські безпілотники, на дахах будинків стоять системи ППО, і кожен новий день є шанс прокинутися від вибуху Кремля. І ось тепер МНС РФ запустило ролик про те, що необхідно упакувати тривожну валізку.

Нагадаємо, що тривожна валізка готується на випадок екстреної та раптової евакуації у разі надзвичайної ситуації. Українці давно знають, що в цій валізці має бути, і багато хто не те, щоб її не упаковують, а навпаки - розпакували та розклали все по місцях. А ось москвичам час навчитися збирати її.

Росіянам запропонували підготувати такі предмети: медична аптечка, ліхтарик та батарейки до нього, сірники, сухий спирт, запальнички, телефони, радіо, зарядні пристрої, універсальний ніж, ремонтний комплект (нитки та голки), запас їжі та води мінімум на 3 дні, одноразовий посуд, предмети особистої гігієни, спідня білизна та шкарпетки.

Українців вразить такий список, адже до чого там одноразовий посуд – велике питання. Ну і загалом ні слова про документи, павербанки та інші "розкоші", вони рабам не потрібні - росіянам потрібна сокира, лапті та бюст Леніна, щоб можна було поцілувати в лоб "батька народів".

Читайте також: