Насправді, доглядати орхідеї не так складно, як може здатися на перший погляд. Важливо всього раз дізнатися про основні принципи та методи догляду за рослиною, і ці знання стануть основою ваших "доброзичливих" і "добрих" відносин з цією шалено красивою тропічною квіткою.

Докладніше про те, що категоричні не можна робити у догляді за орхідеєю, щоб не загробити квітку, читайте у нашому інформаційному матеріалі.

  1. Щоб уникнути гниття шиї орхідеї, не рекомендується поливати її листям. У природі орхідеї ростуть під нахилом, що дозволяє воді стікати, а в домашніх умовах вода може застоюватись у серцевині орхідеї.

  2. Не залишайте орхідею довго у воді після поливу, оскільки це може призвести до гниття коріння. Переконайтеся, що вода не застоюється у горщику.

  3. Не рекомендується поливати льодом орхідею, так як дуже холодний лід може пошкодити коріння орхідеї.

  4. Використовуйте кору, а не землю для вирощування орхідей, тому що вони ростуть на деревах у природі. Коріння орхідеї має дихати і отримувати ультрафіолет.

  5. Не ставте орхідею на південне чи західне вікно, оскільки листя може згоріти від сонячних променів. Рекомендується вирощувати орхідею біля розсіяного сонячного світла або на північному та східному вікнах.

  6. Не зрізайте повітряне коріння орхідеї, оскільки вони допомагають їй отримувати харчування для розвитку та зростання. Відсутність повітряного коріння може призвести до зупинки зростання орхідеї.

Читайте також:

Перестала цвісти: коли і як треба пересаджувати орхідею. Важливі поради

Чому орхідею не можна ставити біля вікна, що виходить на захід. Розкрито секрет

Полює на вас ночами: у яких кімнатах не можна ставити орхідею і чим це небезпечно