Вишня – це чудове плодове дерево, яке може радувати своїми солодкими ягодами протягом багатьох років. Однак, щоб отримати хороший урожай та зберегти здоров'я дерева, необхідно правильно доглядати його.

Важливу роль цьому процесі грає підживлення, яку слід вносити як під час посадки, а й під час цвітіння.

При вирощуванні вишні на супіщаних ґрунтах рекомендується додавати в ґрунт перегній та золу, а також мінеральні добрива, такі як суперфосфат та хлористий кальцій. Якщо ґрунт глинистий і важкий, перед посадкою в лунку слід додати відро піску. Це дозволить створити живильне середовище, що сприятиме зростанню молодих вишень.

Щоб забезпечити хороший урожай та солодкі ягоди, навесні дерево необхідно підгодовувати добривами, що містять підвищену концентрацію азоту. Азот сприяє швидкому розвитку листя та цвітіння, а також утворенню плодів. Якщо на листі з'являються плями червоного кольору, а пагони ростуть повільніше, це означає, що вишні не вистачає поживних речовин.

Для того, щоб покращити смак ягід і зробити їх більш солодкими, можна використовувати янтарну кислоту. Обприскування дерев розчином янтарної кислоти перед цвітінням дозволить покращити смак та якість плодів. Крім того, для покращення смаку ягід можна обприскувати дерева розчином фосфору та калію під час утворення зав'язей. Також корисно вносити в ґрунт компост або гній, що перепрів, і підгодовувати родючу вишню органікою 3-4 рази на рік. Внесення золи в ґрунт також може сприяти покращенню якості ягід.

Читайте також:

За городи на дачах та в селах доведеться платити: що чекає на українців

Сусіди позаздрять урожаю: що треба кинути в лунку перед посадкою картоплі. Хитрощі городників

Чому досвідчені дачники та городники ніколи не викидають чайні пакетики