Колишній житель Нью-Джерсі (США) Марк Монджардо страждає від рідкісного стану, званого синдромом "автопивоварні" (ABS), за якого його організм виробляє алкоголь.

Докладніше про це інформує сайт ABC7NY.

Симптоми синдрому виявилися у нього у 2006 році, коли його колеги по роботі почали скаржитися на запах алкоголю. Згодом Монджардо був відправлений в оплачувану відпустку, а потім звільнений зі школи, де він працював як вчитель і тренер. У 2018 та 2019 роках його було затримано поліцією за нетверезе водіння, хоча він не пив і не почував себе п'яним. Під час перевірки на алкоголь Монджардо розповів, що у його крові було 0,18 або 0,19 проміле. Однак він не пив ні того дня, ні напередодні, і не почував себе п'яним.

На думку фахівця з лікування синдрому ABS, який лікував Монджардо, цей синдром викликають антибіотики, які порушують флору в кишківнику і дозволяють грибкам і дріжджам здобути гору. Коли людина з таким синдромом їсть вуглеводи чи цукор, кишківник ферментує алкоголь.

Таким чином, у Монджардо діагностували рідкісний синдром. Проте фахівці вважають, що правильне харчування може допомогти вирішити проблему із синдромом. Важливо виключити вуглеводи, особливо цукор.

Читайте також: