В неділю, 2 квітня, стався випадок, який остаточно підштовхнув українців до того, аби визначитись я вку церкву в Україні ходити. Так, в одному з храмів УПЦ МП священник та прихожани побили військового ЗСУ. Скандал трапився лише через те, що чоловік запитав, скільки ще людей має загинути, щоб вони перестали ходити до церкви Московського Патріархату. Таке свавілля люди московському попу не пробачили.

Коли про інцидент стало відомо, то активісти Хмельницького біля храму влаштували самий справжнісінький мітинг. Люди скандували "Ганьба"священникам московського патріархату.

Крім того, ввечері 2 квітня у Хмельницькому учасники зібрання біля Покровського кафедрального собору УПЦ проголосували за перехід релігійної громади до ПЦУ, храм опломбували.

Зазначимо, що Свято-Покровськмй Кафедральний собор у Хмельницькому був дуже важливим для митрополита Павла, який сподівався там проповідувати і далі цінності "руського миру".

Однак, під тиском людей священникам УПЦ довелось покинути територію храму. Хмельничани вирішили його закрити тимчасово і до Великодня за східним обрядом богослужіння у ній не проводитимуться.

Обрана зібранням ревізійна комісія описала напередодні майно, а 3 квітня представники комісії нестимуть документи про перереєстрацію релігійної громади в ОВА.

Ввечері 2 квітня 2023 року у Хмельницькому Свято-Покровському Кафедральному соборі провели першу молитву українською мовою.

Відповідне відео поширив у своєму Telegram-каналі міський голова Хмельницького Олександр Симчишин. "Перша молитва Українською Мовою за Україну, за Українських Воїнів у Соборі. Перша за десятки і десятки років!" - підкреслив він.

На оприлюдненому відео можна побачити, як присутні співають гімн України.

До речі, мер міста повідомив, що вже найближчим часом міськрада припинить користування УПЦ МП усіма земельними ділянками на їх території.

Читайте також:

Росіяни та білоруси навчилися обманювати владу Туреччини і сміються з них у мережах

Це увійде до історії: НАТО спрямовує в Україну найпотужніші батальйони. Кінець Кремля

Просто немає слів: попи московського патріархату побили воїна ЗСУ просто у церкві