Колишній прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон висловив думку, що під керівництвом президента Росії Володимира Путіна Росія може здійснити збройну агресію проти країн-членів НАТО.

Докладніше про те, що Путін йде на крайнощі, він може напасти на НАТО, інформує Українська правда.

"Так, він (Путін. – Ред.) може розпочати військову агресію. Я вважаю, що цей сценарій не може бути виключений", – наголосив Джонсон.

Колишній прем'єр-міністр Великобританії зазначив, що у цьому контексті варто згадати інтерв'ю Путіна американському журналісту Такеру Карлсону.

"Наприклад, мені не сподобалося, як він говорив про Польщу у своєму жахливому інтерв'ю. І я вважаю, що він може спробувати щось таке зробити", - пояснив Джонсон.

Також він зазначив, що ймовірність військової агресії Росії проти держав-членів НАТО зросте у разі успіху Росії щодо України, що, в принципі, не є новиною як для України, так і для Європи.

"Тому він не повинен мати успіху. Він повинен зазнати поразки", - сказав Джонсон.

Підкреслимо, що останніми тижнями кілька європейських країн-членів НАТО також попереджали про можливий ризик збройної агресії Росії в найближчому майбутньому.

Також варто зазначити, що 28 лютого очікується заява ставлеників Кремля у Молдові – в окупованому Придністров'ї, які планують просити Путіна взяти їх до складу Російської Федерації.

Читайте також:

Російські війська тікатимуть: Британія дасть Україні сотні мільйонів євро на снаряди

Аж дух захоплює: Зеленський показав відео тренувань наших пілотів на F-16

Все сталося миттєво: ЗСУ вдарили по полігону росіян під час побудови військових