У Челябінській області Російської Федерації стався масштабний інцидент: зіткнулися два поїзди, ймовірно через дії п'яного машиніста. Зіткнення сталося увечері 12 лютого, коли вантажний потяг зіткнувся з тепловозом, що призвело до сходу з колії.

Про це пише «УНІАН»

За даними ТГ-канал Baza, 46-річний водій на ім'я Андрій прибув на зміну вже у стані алкогольного сп'яніння. Намагаючись уникнути медичного огляду, він переконав фельдшера Валерія, щоби за них обох огляд пройшов його помічник. Фельдшер погодився, записав записи до бухгалтерської книги і дозволив чоловікам вийти на зміну.

"Андрій повідомив фельдшеру Валерію, що не пройде медогляд через підвищений тиск. Рішення знайшлося швидко: помічник машиніста пройшов медогляд за себе та Андрія. У результаті фельдшер вніс записи до книги обліку і допустив чоловіків до зміни", - йдеться у повідомленні.

Росіянин продовжував розпивати спиртні напої у кабіні тепловоза. Через кілька годин він спробував проігнорувати червоне світло перед вантажним поїздом, що наближається. Він не встиг вчасно покинути перехрестя, що призвело до зіткнення. Внаслідок удару зійшли з рейок 12 вагонів товарного поїзда та сам локомотив.

Наступні обстеження показали, що рівень алкоголю у крові Андрія становив 1,08 проміле. Фельдшер, який допустив на зміну водія, подав заяву про звільнення. Під час слідства він стверджував, що не знав про стан алкогольного сп'яніння водія, наголошуючи на своїй компетентності та досвіді виявлення подібних проблем.

Андрія затримали, порушено кримінальну справу за статтею 263 КК РФ про порушення правил безпеки дорожнього руху та експлуатації залізничного транспорту. Нині свідками у справі є помічник водія та фельдшер.

Читайте також:

Що потрібно робити з мерзлою картоплею, щоб вона знову стала придатною до вживання

Це вже повне дно: у Росії хочуть офіційно святкувати день вторгнення в Україну

Не повторюйте цих помилок: чому виноград починає засихати і як цього уникнути