Президент США Джо Байден різко відреагував на одкровення свого попередника Дональда Трампа, який розповів, як погрожував союзникам "заохочити" РФ до агресії з метою збільшення їхніх внесків до НАТО. При цьому Трамп, не соромлячись, стверджує, що не виступатиме проти Путіна, і за 24 години закінчить війну в Україні - очевидно, "подарувавши" частину окупованих територій і припинивши фінансування.

Докладніше про те, що погрози Трампа дуже насторожили Байдена, інформує The Hill.

"Визнання Дональда Трампа, що він має намір дати Путіну зелене світло для продовження війни та насильства, продовження його грубого нападу на вільну Україну та поширення його агресії на народи Польщі та країн Балтії, жахливі та небезпечні", - сказав Байден.

При цьому Байден сказав, що цілком очікувано було почути щось подібне від людини, яка, не соромлячись, стверджує, що правитиме "як диктатор у перший день, якщо повернеться до Овального кабінету, подібно до тих, кого він вихваляє".

Все це насторожує та відверто лякає. Якщо американці оберуть Дональда Трампа - світова стабільність здригнеться, і велич самої Америки, швидше за все, потоне у віки.

Читайте також:

Трамп уже прямо заявив, що не проти того, щоб Путін ударив країнами НАТО

Що буде з Україною, якщо президентом США стане Трамп: у РНБО вже розповіли, до чого готуватись

Все дуже серйозно: у НАТО закликали західні країни готуватися до війни з Росією