У Європі вважають, що ризики нападу Росії на країну НАТО надзвичайно високі. Саме тому Захід має надати максимальну підтримку Києву зараз, щоб зняти всі загрози з боку Москви в майбутньому.

Так, глава Мюнхенської конференції з безпеки Крістоф Хойсген в інтерв'ю Rheinische Post заяви, що якщо Захід дозволить диктатору РФ Володимиру Путіну захопити Україну, це розпалить апетити агресора. Наступними жертвами стануть Молдова та країни Балтії.

Хойсген наголосив, що внаслідок війни мають бути звільнені від російської окупації всі території України, включаючи Крим.

"Буде серйозною помилкою, якщо в результаті війни частина української території відійде до Росії. Це лише посилить "голод" Путіна", - заявив політик.

Він висловив упевненість, що в результаті Україна та РФ дійдуть мирної угоди. Однак, наголосив він, у цьому випадку варто залишатися настороже. Досвід Будапештського меморандуму показує, що для Москви нічого не варто порушити свої ж гарантії та зобов'язання.

"Цього разу після закінчення війни Україні потрібні тверді гарантії безпеки, в ідеалі членство в НАТО. Тоді Путін знатиме, з ким він пов'язується", – повідомив Хойсген.

За його словами, Путін має чітко усвідомити, що досягти своєї мети в Україні йому не вдасться.

Читайте також:

Перемога вже близько: Польща ось-ось відправить в Україну танки-мисливці. Що розповів Дуда

Дуда зробив гучну заяву: "Якщо боїмося Путіна, тоді треба одразу всім здаватися"

Що буде з Україною, якщо президентом США стане Трамп: у РНБО вже розповіли, до чого готуватись