На думку "американського Соловйова" Такера Карлсона, його двогодинне інтерв'ю з Президентом Росії Володимиром Путіним мало показати всьому світу, що Путін - адекватний політик, який має чіткі відповіді на всі питання про те, що і як він робить. Ось тільки за фактом однієї з центральних в інтерв'ю Путіна темою стала тема обману і наратив "надулі". За словами кремлівського диктатора, Росію обдурили (до того ж кілька разів) і Сполучені Штати, і Україна, і Франція з Німеччиною.

Росіян фактично обдурили під час Стамбульських переговорів навесні 2022 року, коли виторгували відведення російських військ від Києва, і відразу після цього скасували всі угоди. Такий варіант реальності президент Росії Володимир Путін виклав в інтерв'ю американському журналісту Такеру Карлсону.

«Колеги у Франції та Німеччині казали: «Як ти уявляєш, що вони підписуватимуть договір із пістолетом біля скроні? Потрібно відвести війська від Києва», – згадує Путін. – «Щойно ми відвели війська, одразу українські переговорники викинули ці домовленості. І приготувалися до тривалого збройного протистояння за підтримки США та сателітів у Європі».

При цьому Путін стверджує, що під час переговорів у Стамбулі вдалося домовитися, зокрема, про те, що «в Україні не культивуватиметься неонацизм» – «У тому числі, він буде заборонений на законодавчому рівні». (Для довідки, закон про засудження нацистського режиму діє в Україні з 2015 року, щоправда, в одній зв'язці із засудженням комуністичного режиму, який у всіх відносинах винесений на перше місце).

Путін також ще раз повторив історію про те, як «прилетів Джонсон (тоді – прем'єр Британії) і переконав переговорників далі воювати з Росією».

«Ми стільки зробили «жестів доброї волі», що, мені здається, ми вичерпали всі ліміти», – нарік Путін, говорячи вже про інше, про звільнення звинуваченого у шпигунстві журналіста Евана Гершковича. – «Нам ніхто на жести доброї волі аналогічними жестами жодного разу не відповів».

Читайте також:

Путін знову насмішив увесь світ, розповівши, як голова Верховної ради Білорусі працював із Бандерою у 1991 році.

Путін уже зізнався, що Росія нічого не досягла у війні проти України

Путін уже нічим не може допомогти: жителі Підмосков'я палять багаття під будинками, щоб хоч якось зігрітися

Путін осоромився, розповівши, як батько Зеленського воював під час Другої світової: "Я з ним розмовляв..."