На днях вперше за два останні роки журналіст не з Росії отримав можливість аж дві години поспілкуватись з російським диктатором Володимиром Путіним. Ним став американський ведучий Такер Карлсон, якого називають "американським Соловйовим". Путін розпочав своє інтерв’ю з довгого уроку історії, спотворюючи історичні інтерпретації української державності. Він торкнувся теми розширення НАТО, хто підірвав газопроводи "Північний потік", але головною темою все-таки стало вторгнення РФ в Україну.

Так, основні тези інтерв'ю Такера Карлсона з Путіним такі:

  • в Росії вважають держпереворотом все, що сталося після 2014 року;
  • Росія була змушена взяти Крим під свій захист, оскільки півострів був під загрозою;
  • назву "Україна" придумали поляки;
  • переговори з Україною 2022 року було практично завершено, але після відведення військ від Києва Україна викинула всі домовленості;
  • Україна почала війну, мета Росії – припинити її;
  • усе лівобережжя Дніпра, включно з Києвом, є історично російськими землями.

Зазначимо, що говорячи про війну проти України, Путін сказав, що Росія поки "не досягла цілей СВО", зокрема одна з них – це денацифікація, яка передбачає "заборону усіляких неонацистських рухів".

До речі, у двогодинному інтерв’ю президент Росії Володимир Путін більш прямо, ніж зазвичай, сказав, як він бачить завершення свого вторгнення в Україну: не військовою перемогою, а угодою із Заходом про поступку української території Росії для припинення війни.

Нагадаємо, що у листопаді 2023 року експрезидент США Дональд Трамп заявляв, що розглядає антиукраїнського телеведучого Такера Карлсона як потенційного партнера та віцепрезидента.

Читайте також:

Путін уже нічим не може допомогти: жителі Підмосков'я палять багаття під будинками, щоб хоч якось зігрітися

Путін осоромився, розповівши, як батько Зеленського воював під час Другої світової: "Я з ним розмовляв..."

Полковник запасу розповів, скільки насправді одержують військові пенсіонери