За словами прес-секретаря президента Росії Володимира Путіна Дмитра Пєскова, заявленими цілями так званої "спецоперації" є "денацифікація" та "демілітаризація". Кремль часто посилається на ці цілі на виправдання своїх дій.

Про це пише «obozrevatel»

Термін «денацифікація» передбачає бажання усунути те, що Росія сприймає як нацистський вплив чи симпатію до України, хоча ця характеристика широко відкидається Україною та міжнародною спільнотою. «Демілітаризація» передбачає скорочення чи усунення військового потенціалу.

Пєсков стверджує, що воєнні дії, що продовжуються, спрямовані на захист людей, які живуть у регіонах, які Росія називає своїми, і заявляє, що йдеться про забезпечення їх безпеки від того, що зображується як прямі напади.

"Це денацифікація, демілітаризація?" - уточнила ведуча.

"Безумовно, демілітаризація, денацифікація. Це забезпечення безпеки людей, які проживають у тих регіонах, які вже стали російськими. Огородження їх від прямих ударів і фактично порятунок їхніх життів", - збрехав представник Кремля.

Він характеризує конфлікт як «громадянську війну», яка розпочалася у 2014 році, коли, за його словами, жителі Донбасу зазнали нападу з боку регулярних Збройних Сил України.

Більше того, Пєсков формулює ширшу мету «спецоперації» як припинення війни та захист Росії від того, що він сприймає як спроби змінити нейтральний статус України, втягнути її до НАТО та розширити військову інфраструктуру до кордонів Росії.

"Війна почалася саме тоді. Зупинка цієї війни і є метою "СВО". У ширшому плані – це забезпечення безпеки РФ на тлі спроб руйнування нейтрального статусу України, засмоктування її до НАТО, подальшого підтягування військової інфраструктури до кордонів нашої країни", – заявив помічник Путіна.

Важливо відзначити, що міжнародне співтовариство часто критикувало дії та висловлювання Росії щодо війни в Україні.

Читайте також:

Руки самі потягнуться за добавкою: рецепт ситного салату з пекінської капусти зі спагетті

Ця проблема знайома кожному: що потрібно зробити, щоб двірники не розмазували бруд по склу автомобіля

Можна заробляти 70 тисяч гривень: названо вакансії, на яких платять такі гроші