Російська пропаганда висунула твердження про можливу "справедливу" відповідь на знищення військово-транспортного літака Іл-76 над Білгородською областю.

Про це повідомляє УНІАН.

Ведучий російської топ-пропаганди Дмитро Кисельов явно звинуватив США в цій події і навіть пригрозив можливим ударом по аеропорту в польському Жешуві.

У своїх заявах Кисельов посилається на результати передбачуваної експертизи, яка, за його словами, напевно вказала на те, що Іл-76 був збитий американськими Петріотами, запущеними з території України.

Він також стверджує, що за запусками ракет із систем Петріот в Україні стоять самі американці, не довіряючи цього завдання українцям. На думку Кисельова, американські військові та їхні союзники у Києві мають широкі повноваження без жодної відповідальності за можливі наслідки.

"У США чомусь вважають, що швидко проходячи з одного вікна Овертона в інше і провокуючи Росію все більше, їм це й надалі сходитиме з рук. Але де тоді зупинитися? Який механізм гальмування? Якщо залишилися лише військово-технічні методи, тоді як варіант польський аеродром Жешув, який є основною перевалочною базою для західної зброї для України, стає дедалі очевиднішою метою", - сказав Кисельов.

Читайте також: