Виробництво нової військової бронетехніки в Росії зіткнулося з деякими труднощами, що призвело до того, що військові, як і раніше, переважно покладаються на старі машини.

Про це повідомляє glavred.

Ця ситуація дуже впливає на ефективність і готовність російських збройних сил.

Аналітик Ендрю Перпетуа озвучив тривожні висновки, стверджуючи, що втрати російської техніки на військовому фронті значно зросли останніми роками, особливо у порівнянні з 2022-2023 роками.

Це не тільки створює складнощі для військової стратегії, а й може призвести до нестачі бойової техніки у ворогів у найближчому майбутньому, можливо, вже через півроку.

Дослідження, проведене аналітиком Перпетуа, привернуло увагу журналістів видання Forbes, які представили дані про знищену та пошкоджену техніку в українській та російській арміях.

Неділя виділилася рекордною кількістю втрат для збройних сил РФ, що викликало серйозні побоювання щодо їхньої здатності забезпечити бойову готовність.

Суть проблеми полягає в тому, що кількість втрат техніки збільшується з кожним днем, перевищуючи швидкість їхньої заміни.

"Проблема, звичайно, полягає в тому, що цього року росіяни втрачають все більше і більше транспортних засобів швидше, ніж будь-коли. Згідно з недільным звітом Перпетуа, вони втратили 13 БМП, а також бойові машини БТР за один день. Це означає, що місячний рівень втрат БМП наближається до 400. У п'ять разів більше, ніж ми спостерігали у 2022 і 2023 роках. За нинішніх темпів Росія не має дворічного резерву бойових машин. Можливо, він має шестимісячний резерв", - йдеться на сайті інформаційного агентства .

Читайте також: