Російські сили активізували атаки на Україну, переходячи до використання балістичної зброї, про що повідомив під час телемарафону представник Військово-повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, повідомляє РБК-Україна.

"Противник частіше застосовує ракети, які летять балістичною траєкторією. Це "Іскандер-М", аеробалістичні ракети "Кинжал", "Х-22" і зенітні керовані ракети С-300", - розповів Ігнат.

Обґрунтуванням цієї стратегічної зміни є визнання загарбниками ефективних можливостей протиповітряної оборони України проти дронів-камікадзе та крилатих ракет, що спонукало їх вивчити альтернативні методи насадження терору.

Ігнат підкреслив, що противник приступив до використання балістичних ракет, які є унікальним завданням, оскільки їх можна перехопити лише спеціалізованими засобами, кількість яких в України обмежена.

"Тому ворог вдається до застосування балістики, яку можуть збивати лише спеціальні засоби, а їх у нас не так багато", - пояснив речник Повітряних сил.

Цей зсув у тактиці підкреслює адаптивність та винахідливість агресорів перед українськими оборонними заходами.

У нічній атаці в Україну 2 лютого російські війська задіяли безпілотники «Шахед» як із південного, і з північного напряму. Повідомлялося, що вибухи, що послідували за цим, сталися в Кривому Розі, Дніпропетровській та Кропивницькій областях, що спонукало сили ППО діяти в Кіровоградській області.

Читайте також:

Відомий ветеран АТО розповів про новий закон про мобілізацію: наразі ухилістів можна привітати

Просто розкидайте цю крупу по городу: як дуже швидко позбутися шкідників на дачі чи селі

Стрітення Господнє: що сьогодні заборонено і про що говорять прикмети